16-04-12

A lazy knitting summer


Breien voor Dummies. Het valt nog niet mee om alle steken op een rij te krijgen.

Eén recht, één averecht,insteken, doorhalen, af laten glijden en dan maar hopen dat je op z'n minst een sjaal tevoorschijn tovert uit een enorme kluwe wol.
Breien moest op school, maar verder was deze wiskundige creativiteit met wol voorbehouden aan je moeder en vooral aan oma. Die versleet nog wel eens wat pennen aan een enig vest of prik-trui die je tot vervelens toe moest dragen.

Tegenwoordig sjezen oma's met opgevoerde rollators als opstandige pubers door Benidorm. Oma's werken nog gewoon, reizen de wereld rond of doen verwoede pogingen jong en bij de tijd te blijven.

Gebreid wordt er niet meer en zeker niet achter de geraniums. En wat gebeurt er als oma het niet meer doet? Juist, dan wordt het hip. Net als oma's kleding, begint ook haar hobby aan een revival.
Wie breidt is hip.
In plaats van de gebruikelijke borrel met bitterbal, duik je nu de kroeg in voor het breicafé. En een potje foutloos breien gaat natuurlijk samen niet met bedwelmende middelen als alcohol. Dus is er een frisje of een bakkie leut. Heerlijk bijkomen op het ritmische getik van breipennen.
Wie de hoge school voor het betere breiwerk heeft doorlopen, zit niet meer in uberhippe louncheclubs met de pennen op schoot, maar gaat voor de fine art. De echte profs doen aan Urban Knitting. Ze breien sans problème een telefooncel vol of steken de bomen uit het stadspark in een nieuw jasje. Voor deze breikunst moet je wel wat tijd in ruimen want een boom heb je niet zomaar volgebreid.
Dat komt natuurlijk helemaal goed in de zomer.Pak de bollen wol, de pennen en je Rayban en verschans je op terras of straks aan zee en get yourself a lazy knitting summer.

Breien old school? Welcome to the knitting beach babe.
get a real hot summer met wol en pen :-)


4 opmerkingen:

Ellen zei

Met dikke wol lekker snel! Ik houd het voorlopig bij mijn echte wollen deken uit Finland. Wellicht bestel ik binnenkort ook mijn eigen sneeuwhonden...

Peter zei

Carine Schrijft, Carine Breidt, Carine is veelzijdig :)

Lieke zei

tis tegenwoordig helemaal hip!

Esther zei

En als het hip is, dan MOETEN we wel natuurlijk :)